Welke cardio verbrandt de meeste calorieën?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Cardio, je weet dat je het nodig hebt om gezond en op gewicht te blijven, maar je kunt er gek genoeg nooit genoeg van vinden tussen al het werk, je familie en je sociale obligaties door. Het goede nieuws is dat je heus geen uren hoeft te ploegen op die loopband, je moet gewoon de beste oefeningen kiezen die het effectiefst calorieën verbranden. Activiteiten en oefeningen die veel spieren gebruiken en waar sprake is van weerstand, zijn over het algemeen de oefeningen die meer calorieën verbranden in het uur. Hiernaast gaat het uiteraard ook om de activiteiten met de hoogste intensiteit. Bekijk de top 10 beste cardio-oefeningen om calorieën te verslinden, geselecteerd door Perfect Body!

1. Intervaltraining

Geruime tijd rennen, fietsen of zwemmen in een vast ritme is veelal al genoeg om een goede hoeveelheid calorieën te verbranden. Echter, als je gebruik maakt van intervallen met hoge intensiteit tijdens de work-out, verhoog je de verbranding nog meer! Sprinten verbrand een enorme hoeveelheid calorieën, maar dit kan slechts voor een korte tijd worden aangehouden. Probeer daarom twee minuten te sprinten (in een hoog tempo, maar wel in een tempo waarvan je weet dat je het twee minuten vol zal kunnen houden) af te wisselen met 1 minuut joggen om die extra calorietjes mee te pikken. Als het goed wordt gedaan kan je op deze manier wel 465 calorieën verbranden in slechts 30 minuten!

2. Tabata excercise

Tabata training is een oefening van hoge intensiteit die een grote hoeveelheid calorieën verbrand in een korte tijd. Het is gebruikelijk dat 20 seconden van hoge intensiteit oefeningen worden afgewisseld met 10 seconden van herstel. Je herhaalt dit gewoonlijk acht keer. Bijna elke oefening kan in Tabata-training stijl worden uitgevoerd, maar een typische Tabata training omvat ongeveer 4 oefeningen. Het lijkt weinig en de eerste ronde zal je ook ongetwijfeld goed doorkomen, maar tegen de tijd dat je bij de vierde oefening aankomt, zullen je spieren het uitschreeuwen van de pijn! Gemiddeld genomen verbrand een Tabata work-out ongeveer 15 calorieën per minuut. Dit zijn 450 calorieën per 20 tot 30 minuten.

3. Klimmen

Elke spier in je lichaam van je tenen tot je vingertoppen, zijn in beweging bij deze extreme sport. Of je nu binnendoor klimt of in de grote, boze buitenwereld. De grote spieren in de rug en benen, zijn de hoofdspieren die aan het werk zijn en deze schreeuwen om de aanvoer van energie vanuit het lichaam in de vorm van calorieën. Elke 30 minuten verbrandt iemand gemiddeld genomen 405 calorieën per half uur.

4. Heuvels beklimmen

Of je dit nu doet met de fiets, rennend of door te hiken, gooi wat weerstand in de oefening in de vorm van een heuvel en je verbrand al snel 10% meer aan calorieën dan je op een vlakke ondergrond zou doen. Pak daarom je fiets of trek je stevige wandelschoenen aan en trotseer die heuvels. Je zult al snel de gebruikelijke 298 calorieën per halfuur verhogen tot wel 373 calorieën per half uur als je die heuvel pakt in plaats van dat saaie fietspad!

5. Zwemmen

Je hele lichaam is aan het werk tijdens zwemmen. Je benen schoppen jezelf het water door, je armen trekken je naar voren en buikspieren zorgen dat je blijft drijven. Met zoveel spieren die aan het werk zijn, wordt zwemmen veelal de beste cardio beschouwt voor het verbranden van een goede hoeveelheid calorieën Toch hangt het wel een beetje af van de slag die je gebruikt. Iemand die op zijn buik zwemt verbrand al 373 calorieën. Een indrukwekkende hoeveelheid! Echter, als die persoon de vlinderslag gebruikt gedurende 30 minuten, kan hij deze hoeveelheid opkrikken tot maar liefst 409 calorieën!

6. Joggen

Je weet dat rennen niet gemakkelijk is en dat is misschien precies de reden waarom je het tot noch toe heb uitgesteld (goede voornemens, iemand?). Wat je echter vergeet, is dat ook rennen een van de top-calorieverbrandende oefeningen is. Als je een vast ritme aanhoudt bij het rennen verbrand je 372 calorieën per halfuur. Hierbij geldt wel: hoe sneller je rent, oftewel hoe hoger de intensiteit, hoe meer calorieën je verbrandt!

7. Touwtje springen

Hoewel het als kind misschien meer spelen dan sporten lijkt, is touwtje springen een activiteit die veel mensen vaak niet langer dan een aantal minuten volhouden. Juist omdat het zo lastig is vol te houden zou je een aantal minuten intensief touwtje springen, net als bij de intervaltraining, kunnen afwisselen met een paar minuten joggen. Op deze manier verbrand je al snel 367 calorieën elke 30 minuten.

8. Roeien

Bij het roeien maak je gebruik van een aantal grote spiergroepen. De spieren in de rug, schuoders en benen zijn enorme spieren die volop in beweging zijn bij deze oefening. Ook worden de triceps en biceps, hamstrings, quads, gluten en buikspieren aangesproken. Deze grote spiergroepen vragen om actief te blijven een enorme hoeveelheid energie van het lichaam. Roeien in de gym is misschien niet hetzelfde als roeien op een ijzig meer met een stevige wind, maar gemiddeld genomen zou je ongeveer 316 calorieën per minuut moeten verbranden.

9. Skiën

Nu Koning Winter eindelijk zijn koppie een beetje heeft opgestoken, zijn mensen al druk aan het plannen voor de velen wintersportvakanties. Goed nieuws, het is namelijk de ideale manier om die kilootjes van de feestdagen weg te werken. Je gebruikt zowel je armspieren als je beenspieren op hoge intensiteit bij het skiën wat ervoor zorgt dat een grote hoeveelheid calorieën wordt verbrand. Elke 30 minuten verbrand je met skiën ongeveer 298 calorieën. Mooi meegenomen!

10. Burpees

Als je niet weet wat burpees zijn, mag je jezelf dankbaar zijn. Maar om het even te verhelderen: een burpee is een full-body work-out waarbij je achtereenvolgens squat, in een positie springt om op te drukken, opdrukt en weer omhoog springt. Heb je dit gevisualiseerd in je hoofd? Dan snap je ook waarom het zoveel energie vergt! Een of twee burpees is nog best te doen, maar probeer het maar eens aansluitend te doen voor een geruime tijd. Dit resulteert in een goede hoeveelheid calorieën die wegsmelt als sneeuw voor de zon! Deze full-body work-out heeft alle ingrediënten die het lichaam nodig heeft om alle spieren aan te spreken en hier energie voor te kweken. Het resulteert in 298 calorieën die worden verbrand per half uur.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP