Het uitzoeken van een eiwitreep die bestaat uit precies de goeie consistentie is een lastige taak. Gelukkig kan je dit probleem snel verhelpen als je deze reep lekker zelf samenstelt. De recepten in dit artikel zijn de rode lijn voor een home-made eiwitreep die je naar je eigen smaak kan aanpassen. Lekker, snel, een week houdbaar en een leuke manier om te variëren met je eiwitpoeder. Succes!
1. Eiwitrepen met sinaasappel en gojibessen
Benodigdheden
70 gram Eiwitpoeder vanille
100 gram amandelschaafsel
30 gram bloem of havermout
100 gram goji bessen, deze zijn te koop bij natuurvoedingswinkels en drogisterijen
30 ml melk of kokosnootmelk
1 theelepel vanille essence
1 eetlepel geraspte schil van een sinaasappel
1 theelepel chilipoeder
40 gram gesmolte chocola, 85% cacaobestanddelen
Voedingswaarden
260 gram calorieën
17 gram vet
13 gram koolhydraten
14 gram eiwitten
Stap 1
Mix het eiwitpoeder met de bloem of de havermout en het amandelschaafsel door elkaar.
Stap 2
Voeg de melk, goji bessen, vanille essence, sinaasappelschil en de chilipoeder toe. Het mengsel moet nu een soort deeg worden. Uw uiteindelijke doel is het creëren van een deeg dat zo dik is dat u er repen van kunt vormen.
Stap 3
Maak van uw deeg repen. Als het deeg niet goed gevormd kan worden, voeg dan meer bloem toe tot het deeg de juiste consistentie heeft. Het deeg moet hiervoor droog genoeg zijn.
Stap 4
Smelt de chocolade in een glazen schaal boven een pan met wat water en giet dit over de repen heen om een coating te vormen. Giet hiervoor de chocola over de repen heen.
Stap 5
Plaats de repen een halfuurtje in de vriezer. Hierna zijn ze klaar om gebruikt te worden. Makkelijk mee te nemen naar het sporten, leuk om te maken en heel lekker!
2. Eiwitrepen met kokosnoot en vanille
Benodigdheden
70 gram Eiwitpoeder vanille
30 gram kokos geraspt
30 gram bloem of havermout
30 ml melk of kokosnootmelk
30 gram gesmolten chocola, 85% cacaobestanddelen
Voedingswaarden 1 reep
210 gram calorieën
13 gram vet
9 gram koolhydraten
17 gram eiwitten
Stap 1
Rooster de kokosrasp kort tot het goudbruin is en vermeng het met het eiwitpoeder, de bloem of havermout.
Stap 2
Bind het mengsel met de melk. U kunt hiervoor ook kokosnootmelk gebruiken. Het mengsel moet nu een soort deeg worden. Uw uiteindelijke doel is het creëren van een deeg dat zo dik is dat u er repen van kunt vormen.
Stap 3
Vorm repen van uw deeg. Als het deeg niet goed gevormd kan worden, moet u wat meer bloem of havermout toevoegen tot het deeg de juiste consistentie heeft. Het deeg moet hiervoor droog genoeg zijn.
Stap 4
Smelt de chocola in een glazen schaal bovenop een steelpannetje met een beetje water. Gebruik de chocola om een coating te maken voor over uw repen door het eroverheen te gieten.
Stap 5
Plaats de repen een halfuurtje in de vriezer. Hierna zijn ze klaar om gebruikt te worden. Makkelijk om mee te nemen naar de sportschool, leuk om te maken en heel lekker!
3. Eiwitrepen met bieten
Benodigdheden
2 kleine gekookte bieten
70 gram Eiwitpoeder vanille
30 gram bloem of havermout
30 ml melk of kokosnootmelk
1 theelepel organische pompoenzaad boter, te verkrijgen in natuurvoedingswinkels en drogisterijen
40 gram gesmolten chocola, 80% cacaobestanddelen
Voedingswaarden
200 gram calorieën
10 gram vet
9 gram calorieën
18 gram eiwitten
Stap 1
Meng het eiwitpoeder samen met de bloem of havermout door elkaar.
Stap 2
Blendeer de bieten en voeg dit samen met de pompoenzaadboter en de melk toe aan het mengsel uit stap 1. Het mengsel moet nu een soort deeg worden. Uw uiteindelijke doel is het creëren van een deeg dat zo dik is dat u er repen van kunt vormen.
Stap 3
Vorm repen van uw deeg. Als het deeg niet goed gevormd kan worden, voeg dan meer bloem toe tot het deeg de juiste consistentie heeft. Het deeg moet hiervoor droog genoeg zijn.
Stap 4
Smelt de chocolade in een glazen schaal boven een pan met wat water en giet dit over de repen heen om een coating te vormen. Giet hiervoor de chocola over de repen heen.
Stap 5
Plaats de repen een halfuurtje in de vriezer. Hierna zijn ze klaar om gebruikt te worden. Makkelijk mee te nemen naar het sporten, leuk om te maken en heel lekker!