De beste methode om eiwitshakes te maken
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Eiwitshakes worden veelvuldig gebruikt door krachttrainers voor spierherstel of als effectieve methode om af te vallen. Uiteenlopende doelen voor het drinken van de shakes vragen om uiteenlopende manieren om de eiwitshake aan te maken! Het meest gebruikelijk is het aanmaken met melk, sap of water. Maar welke methode werkt voor jou nu het best?

Je wilt spieren kweken
Als krachttrainer is het innemen van de eiwitshake met vruchtensap heel erg geschikt. De suiker in het vruchtensap draagt namelijk bij aan een goede opname van de aminozuren door de cellen.

Hiernaast bieden de suikers uit het sap nog een ander voordeel. Nadat je voor korte duur intens hebt gesport, gaat je lichaam nog enige tijd door met het verbranden van brandstoffen. Dit kunnen koolhydraten, eiwitten en vetten zijn. Als je onvoldoende koolhydraten hebt gegeten, zal je lichaam brandstof halen uit eiwitten wat zorgt voor afbraak van de spieren. De grootste nachtmerrie van een krachttrainer dus. De suikers uit het vruchtensap kunnen hier een barrière tegen vormen na het trainen.

Je wilt afvallen
Diezelfde suiker uit het vruchtensap is voor mensen die gewicht willen verliezen door het drinken van shakes misschien iets minder geschikt.. Zij kunnen de shake het beste aanmaken met wat water. Ook kan gebruik worden gemaakt van een magere melksoort of amandelmelk om de vetten uit het melk te beperken.

Waarom dan melk?
De meest voorkomende reden dat melk wordt gebruikt, is simpelweg om de smaak. Het maakt de shake lekker romig en het lost er ook goed in op. Toch wordt de eiwitshake op basis van melk gezien door veel mensen beschouwd als de slechtste methode, omdat de melk ervoor zou zorgen dat het lichaam de eiwitten uit de shake minder effectief opneemt dan bij de andere methodes.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP